Байден звинуватив росію в загостренні глобальної продовольчої кризи — Reuters

22 вересня 2022 102 0
Президент США Джо Байден
DepositphotosПрезидент США Джо Байден

Президент США Джо Байден звинуватив росію в загостренні глобальної продовольчої кризи та наголосив, що санкції однозначно дозволяють росії експортувати продовольство та добрива.

З такою заявою американський лідер виступив у середу на засіданні Генеральної асамблеї ООН. Про це пише Reuters.

«росія тим часом накачує брехнею у спробах перекласти провину за кризу — продовольчу кризу — на санкції, введені багатьма країнами у світі через її агресію проти України. Тож дозвольте мені дещо прояснити: наші санкції однозначно дозволяють росії експортувати продовольство та добрива. Жодних обмежень», — наголосив Джо Байден.

Він підкреслив, що саме «війна рф погіршує продовольчу безпеку». Тож, за його словами, лише росія може покласти цьому край.

У продовження теми президент США позитивно оцінив роботу угоди щодо експорту зернових з українських портів у Чорному морі та наголосив на необхідності її продовження.

Він також закликав країни не накопичувати зерно, поки так багато людей страждає від його нестачі.

США звинуватили Китай у накопиченні зерна. Запаси зерна в Китаї на кінець сезону 2021/22, за оцінками Міжнародної ради по зерну, становили 323,5 млн тонн, що становить більш ніж половину загального обсягу в 602,9 млн в світі. Запаси Сполучених Штатів, найбільшого світового експортера зерна, оцінюються в 57,5 ​​млн тонн.

Читайте також: ООН наполягає на відновленні експорту російського аміаку через Чорне море

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus