Чи передадуть землі НААН фермерам?

3 березня 2016 43 0
НААН має пред’явити план використання земель — експерт
www.jr1.ruНААН має пред’явити план використання земель — експерт

Потрібно, щоб Національна академія аграрних наук України (НААН) та інші державні інститути показали план подальшого використання та розвитку земель, які їм підпорядковуються, про це в інтерв'ю Аgropolit.com сказав старший партнер адвокатської компанії «Кравець і партнери» Ростислав Кравець.

За його словами, на його базі Мінагропрод та уряд мають прийняти рішення — чи потрібно ці землі передавати в обробку фермерам. Якщо всі ці землі не оброблятимуться, то фактично будуть знищені.

«Узагалі нецільове використання «аграрних земель» — це результат відсутності єдиної політики в агропромисловому комплексі. Тому отримуємо такі ситуації. Ніхто не контролює використання цих земель», – вважає він.

На його думку, щодо ситуації з НААН, то ця земля фактично не є власністю цього державного підприємства. Її було передано в розпорядження управління як державну власність.

«Яким чином земля вибула з його володіння? Це вже питання до слідчих органів, яким саме чином були змінені слідчі акти та використання цієї землі. А взагалі нецільове використання «аграрних земель» — це результат відсутності єдиної політики в агропромисловому комплексі. Тому отримуємо такі ситуації. Ніхто не контролює використання цих земель. Тут питання до тієї ж НААН: яким саме чином було включено використання цих земель і з якою метою? Загалом є питання до ефективного використання НААН земель, які перебувають у її користуванні» — підсумував він.

Виконано за допомогою Disqus