Як оптимізувати витрати завдяки сільгосптехніці — досвід фермера

4 жовтня 2022 110 0
Як оптимізувати витрати завдяки сільгосптехніці — досвід фермера
Тайтен Машинері Україна

Агрокомпанія ТОВ-Фірма «Агро-Трак», яка обробляє 2 500 га у Хмельницькій та Рівненській обл., нещодавно оновила техпарк чеським дискатором BEDNAR SWIFTERDISC XO 6000F. Наразі агрегат використовують готуючи поле під озиму пшеницю після збирання ріпаку.

Про це повідомляє Traktorist.ua, з посиланням на пресслужбу компанії Тайтен Машинері Україна.

«Складні часи вимагають ефективних рішень. В умовах, коли вартість продукції низька, але потрібно працювати, єдиним шляхом залишається оптимізація витрат та підвищення ефективності праці. Так лущильник став незамінним помічником у господарстві, за один прохід проводячи лущення стерні та передпосівну підготовку. Агрегат, що здатен працювати цілодобово, високопродуктивно на глибину 14-15 см з середньою витратою пального від 4 до 9 л/га в залежності від умов роботи», — зазначили в агрокомпанії.

Заступник директора ТОВ-Фірма «Агро-Трак» Олександр Хміль додав, що якість роботи та продуктивність агрегата господарство влаштовує. За добу сільгоспмашиною обробляють мінімум 100 га.

«В нас була основна задача — виробити поле після збирання ріпаку, і нам потрібна була висока продуктивність. До цього працювали різними аналогами, але вони себе не показали так добре, як SWIFTERDISC в плані витрати пального та швидкості обробітку. Із ним легко підготуватися до обробітку, його швидко налаштовувати, і агрегат не має зайвих масльонок. Ми дуже задоволені», — пояснив аграрій.

Читайте також: Оснащення комбайнів системою Trimble EZ-Pilot Pro дозволяє економити до 10% пального — досвід

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus