Експерт озвучив вартість сушіння кукурудзи в цьому сезоні

5 жовтня 2022 5303 0
Елеватор
Kurkul.comЕлеватор

Середня ціна сушки кукурудзи в цьому сезонів становить $50/т для зняття 10% вологості зерна. Про це йдеться в матеріалі «Кукурудза 2022: Сушити, залишити в полі чи спалити в теплогенераторі?» на Latifundust.com

«Зараз в середньому ціна за тонно-відсоток коливається в районі 150-200 грн. По курсу НБУ, це $5. А тепер давайте порахуємо, у скільки нам обійдеться сушка, якщо потрібно з кукурудзи вологістю 24% (ви ж бачите, яка зараз осінь), висушити 10 тонно-відсотків? Тому я вірю в ціну $50/т для тих, хто возить на сторонній елеватор. Особливо з урахуванням нинішньої ціни на газ. Але в той же час на своєму сушка буде коштувати дешевше — приблизно $35/т», — розповів виконавчий директор«КАЛІПСО»Антон Коробко.

В HarvEast також вказали на такий ціновий діапазон. Комерційний директор компанії Тетяна Алавердова зауважили, що вартість сушіння кукурудзи може коливатись, бо залежить від рівня вологості, з якою кукурудза надходить на елеватор. Це впливає на об’єм витрат палива і, в кінцевому підсумку, на ціну за 1 тонну сушіння.

Читайте також: На Одещині фіксується критично низька врожайність соняшнику

 

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

 

Виконано за допомогою Disqus