Аграрії США випереджають українських за темпами збору кукурудзи

18 жовтня 2022 274 0
Аграрії США випереджають українських за темпами збору кукурудзи
Kurkul.com

Аграрії США станом на 16 жовтня обмолотили 45% площ кукурудзи, що майже на рівні минулого року — 50%. Про це пише Kurkul.com, згідно зі звітом аналітиків USDA.

Нагадаємо, в Україні на 14 жовтня обмолочено лише 5% площ кукурудзи, намолочено 996 тис. т врожаю (врожайність 4,37 т/га).

На звітну дату сою зібрано з 63% площ, соняшник обмолочено на 22%.

«Темпи збору соєвих бобів у США в жовтні були високими — станом на неділю було завершено 63%, що є третім найшвидшим за дату за останні 10 років. В середньому 52%. Західні штати (Північна Дакота, SD, Міннесота, NE, IA) значно випереджають норму, оскільки суха осінь сприяла швидкому розвитку», — написала глобальний оглядач із сільського господарства США Карен Браун (Karen Braun).

Продовжується посів озимої пшениці, культурою засіяно 69% площ, що на рівні минулого року. В середньому за 5 років на звітну дату посів був здійснений на 68% площ. Сходи пшениці отримані на 38% площ.

Як зазначила Карен Браун, станом на 16 жовтня лише 34% орних земель були достатньо зволоженими і це є найнижчим показником починаючи з 2014 року.

Читати за темою: Бразилія може потіснити США на ринку кукурудзи

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus