В Україні побудують завод глибокої переробки кукурудзи

28 жовтня 2022 303 0
Будівництво заводу «Укрстарч»
Latifundist.comБудівництво заводу «Укрстарч»

ГК «Ерідон», попри повномасштабне вторгнення та війну, не зупинила будівництво заводу «Укрстарч», де буде проводитись глибока переробка кукурудзи. В планах компанії до кінця 2023 р. вийти на ринок зі своїм продуктом — лізином. Про це розповів засновник «Ерідон» Сергій Кролевець в матеріалі «Сергій Кролевець: чому не виїхав за кордон під час війни, інвестує у виробництво та трейдерський напрямок» на Latifundist.com.

«У квітні цього року ми відновили будівницвто, і наразі побудовано 50-60% заводу. Для виробництва використовуємо тільки високоякісну нержавіючу сталь, яку закуповували за кордоном. З Китаю привезли ферментатори та частину іншого обладнання. Весь інший метал і бетон українського виробництва», — розповів він.

З його слів, наступного року буде запущено лабораторію. Цього місяця туди вже завозять обладнання. 

«Я мав величезне бажання побудувати сучасний завод та шукав для цього технологію з глибокої переробки кукурудзи для виробництва лізину. Щодо великих інвестицій, то їх окупність може складати 7-10 років. Наразі такого виробництва, яке будуємо ми, в Україні немає», — розповів Сергій Кроловець.

Читайте також: Аграрії нарощують експорт кукурудзи та пшениці зерновим коридором

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus