росія заздалегідь планувала зупинити експорт зерна з України — Ткачов

1 листопада 2022 60 0
росія заздалегідь планувала зупинити експорт зерна з України — Ткачов
Kurkul.com

росія заздалегідь планувала зупинити експорт зерна з України та шукала лише привід. Про це розповів заступник директора Департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов у матеріалі на Latifundist.com.

«На моє переконання, росія заздалегідь планувала зупинити експорт зерна із України та шукала тільки привід. Останній місяць ми постійно констатували умисні дії країни-агресора щодо зменшення експорту зерна з України, вони зменшували кількість оглядів суден та кількість оглядачів у моніторинговій групі та інше», — зазначив Валерій Ткачов.

Звісно, що після заяв росії про вихід із зернової угоди Укрзалізниця очікує, що перевезення зерна через західні прикордонні переходи залізницею знову активізується.

«І ми, на сьогодні, більш підготовлені до такого розвитку подій, ніж були у березні-квітні. Ми вже актуалізували перелік зернових перевантажувальних терміналів, які працюють на західних кордонах. Будемо з ними адресно працювати і оперативно вирішувати всі їх поточні питання та проблеми», — додав заступник директора.

Також він розповів, що на західному кордоні наразі працює 13 прикордонних переходів.

«Дійсно, наразі працює 13 вантажних прикордонних переходи з 5 сусідніми країнами. Але УЗ має плани зі збільшення кількості прикордонних переходів з нашими партнерами. Ми вже завершуємо процедури із відкриття додаткового переходу з Молдовою Березине-Басарабяска», — зазначив Валерій Ткачов.

Згідно з його словами, на початку жовтня відбулася зустріч із представниками молдовської сторони, де було домовлено упродовж місяця-півтора організувати спільний контрольний пункт пропуску на молдовській стації Басарабяска. 

Нагадаємо, 29 жовтня російська федерація заявила про припинення участі у «зерновій угоді», яка передбачала розблокування українських портів та вивезення продовольства. Привід — обстріл Чорноморського флоту.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus