На Харківщині затримали фермера за колабораціонізм

7 листопада 2022 184 0
На Харківщині затримали фермера за колабораціонізм

Поліцейські затримали аграрія з Борівського району Харківщини за підозрою в колабораційній діяльності та співпраці з окупантами. Повідомляють Патріоти України.

За даними слідства, у червні окупаційна влада призначила Сергія Погребняка директором компанії «Діана», яка займається землеробством в Борівській ОТГ. У його обов'язки входило дбати про склад агрофірми.

«За його словами, на складах компанії знаходилась пшениця та насіння соняшника, приблизно 300 тонн. Також, колаборант стверджує, що окупаційна влада Харківської області викрала увесь товар зі складів компанії, а він, начебто, намагався не віддати їм товар», — розповів начальник слідчого управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

Чоловіка звинувачують у колабораційній діяльності (ч.1 ст.111-2 КК України), йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в ізоляторі без права внесення застави.

Санкція статті — 10-12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без.

Читайте також: На Чернігівщині через обстріл ферми загинула худоба

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus