На Київщині затримали фермера, який співпрацював з окупантами

8 листопада 2022 1067 0
На Київщині затримали фермера, який співпрацював з окупантами
СБУ

Служба безпеки України встановила фермера-колаборанта, який співпрацював з російськими загарбниками під час тимчасової окупації частини Київської області. Він постачав їм продовольство та передавав конфісковане у селян господарське обладнання.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Повідомляється, що фермер Поліської територіальної громади Вишгородського району підтримував російських загарбників, які окупували місцеві населені пункти.

«Щоб налагодити контакт з окупантами, колаборант постачав їм гуртові партії продовольчих товарів зі своєї тваринницької ферми. Для транспортування продукції «конфіскував» в односельчанина вантажний автомобіль. У разі відмови віддати вантажівку, погрожував потерпілому «заявити» на нього до місцевої окупаційної адміністрації», — йдеться у повідомленні.

До того ж фермер, «прикриваючись» своїми зв’язками з окупантами, примусово забирав у селян акумулятори, водонасосні станції, генератори, бензопили та інше господарське обладнання, яке потім передавав росіянам.

При цьому після втечі росіян чоловік залишився в одному із селищ та сподівався уникнути правосуддя.

Наразі співробітники СБУ повідомили чоловіку про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу.

Раніше ми писали, що поліцейські затримали аграрія з Борівського району Харківщини за підозрою в колабораційній діяльності та співпраці з окупантами.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus