Ціна картоплі відновила зростання

10 листопада 2022 260 0
Ціна картоплі відновила зростання
Depositphotos

Після 3-тижневого падіння відпускні ціни на картоплю в Україні почали рости. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Головною причиною зростання експерти називають збільшення попиту та загальне скорочення у господарствах запасів картоплі, непридатної для тривалого зберігання. 

Читайте також: Збільшення пропозиції некондиційної капусти призвело до падіння ціни

Так, сьогодні ціни на якісну картоплю варіюються в межах 5-9 грн/кг, що в середньому на 26% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

«При цьому більшість великих виробників продовжують стримувати продажі картоплі, що своєю чергою тільки підстьобує зростання цін у даному сегменті. За словами, самих фермерів цього сезону дуже високий відсоток некондиційної продукції, яка не придатна до закладки на тривале зберігання», — пояснили аналітики.

Водночас, за їх даними, на сьогодні картопля в Україні вже в середньому в 1,5 раза дорожча, ніж за аналогічний період минулого року.

За прогнозами виробників, ціни на картоплю можуть знову зрости.

Згідно з моніторингом Kurkul.com, роздрібні ціни на картоплю наразі коливаються в межах 8,6-10,9 грн/кг. Середньомісячна ціна картоплі у жовтні становила 9,09 грн/кг

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus