Аграрії Львівщини збільшили площі під картоплею

23 листопада 2022 63 0
Аграрії Львівщини збільшили площі під картоплею
Kurkul.com

Аграрії Львівщини на 2,8% збільшили площі вирощування картоплі. Про це розповіли у Департаменті АПК Львівської ОДА.

Так, станом на сьогодні сільгоспвиробники регіону завершили збирання картоплі.

«У Львівській області вирощується близько 8% картоплі від загального виробництва по Україні, а за площами вирощування область посідає 3 місце серед областей», — повідомили в департаменті АПК.

За оперативною інформацією господарствами усіх категорій врожай картоплі зібрано на площі 98,2 тис. га, на 2,8% або на 2,7 тис. га більше до 2021 р. Валовий збір картоплі складає 1,7 млн т, що на 1,8% більше, ніж минулого року. Сільськогосподарські підприємства у поточному році збільшили площу вирощування «другого хліба» на 26% та зібрали 80 тис. т з площі 2,9 тис. га.

Водночас 97% картоплі вирощується в господарствах населення, а в цілому під цією культурою в області задіяно 13,2% всієї посівної площі сільськогосподарських культур.

Як зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Тетяна Гетьман, в області щорічно вирощується близько 1,7 млн т картоплі, з яких за призначенням використовується в межах 650 тис. т, а близько 1 млн т надлишку продукції значною мірою втрачається при зберіганні за відсутності потужностей промислової переробки продукції.

Для зберігання вирощеної продукції у сільськогосподарських підприємствах в наявності 25 картоплесховищ загальною місткістю 90,5 тис. т, які повною мірою забезпечують зберігання обсяги виробництва картоплі.

«В перспективі вирішення питання в ланцюгу «виробництво-переробка-споживач», що дасть високий результат в організації праці на полях, дозволить аграріям отримувати високі врожаї та товарну якість продукції», — підсумувала Тетяна Гетьман.

Читати за темою: Ціна картоплі відновила зростання

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus