ООН вважає малоймовірним розширення зернової угоди на нові порти

16 грудня 2022 146 0
ООН вважає малоймовірним розширення зернової угоди на нові порти
Kurkul.com

Заступник генсека ООН Мартін Гріффітс вважає малоймовірним, що в найближчій перспективі «зернова угода» буде розширена через додавання нових портів відвантаження або скорочення огляду вантажних суден. Про це повідомляє Reuters.

Раніше ми писали, що Україна закликала до розширення угоди.

«Я не бачу, що це станеться в найближчій перспективі. Я думаю, що було б чудово, якби її можна було розширити, чим більше зерна потрапляє у світ, тим краще, очевидно, з нашої точки зору, з точки зору світу. Але я не думаю, що це станеться найближчим часом», — зазначив Мартін Гріффітс.

Цього тижня представник ООН відвідав південні міста Миколаїв та нещодавно звільнений Херсон.

Чиновник також заявив, що він перебуває в Україні не для того, щоб бути посередником, а виключно для того, щоб переглянути програму гуманітарної допомоги.

«Ми продовжуємо... очевидно, хочемо цього, тому що... добрива на цей час є чи не важливішими, ніж зерно... Тож ми все ще над цим працюємо. Я не знаю, коли це буде завершено», — сказав Мартін Гріффітс.

Нагадаємо, російські та українські представники обговорювали можливість пов'язати обмін полоненими, який звільнить велику кількість полонених з обох сторін, із відновленням експорту аміаку.

Читати за темою: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus