Закупівельні ціни на молоко стабілізувались

21 грудня 2022 97 0
Закупівельні ціни на молоко стабілізувались
Depositphotos

Ринок молока в першій декаді грудня характеризувався стабільністю. Середні значення в розрізі ґатунків хоч і показували мінімальний приріст, та діапазон залишився без змін.

Про це розповіла аналітик Асоціації виробників молока Яна Лінецька, пише пресслужба Асоціації.

Так, середня закупівельна ціна на молоко екстра ґатунку склала 12,18 грн/кг без урахування ПДВ, що на 4 копійки вище ціни кінця листопада. Ціновий діапазон в залежності від партії коливався від 11,78 до 12,50 грн/кг.

Вищий ґатунок коштував 12 грн/кг, що на 5 копійок вище ціни попереднього моніторингу. Ціновий коридор був у межах 11,40-12,30 грн/кг.

Перший ґатунок піднявся у ціні на 1 копійку — до 11,60 грн/кг. Ціна на таке молоко коливалася від 11,27 до 11,91 грн/кг.

Середньозважена ціна трьох ґатунків піднялася на 3 копійки — до 11,92 грн/кг.

Читайте також: Василь Стефурак: Вівчарство може розв'язати проблему замінованих територій

«На сьогодні попит на ринку достатній, щоб поглинути пропоноване молоко, що дає можливість стабілізувати ринок. Хоча учасники ринку досить стримані у прогнозуванні, адже не виключені блек-аути та жорсткі обмеження електроенергії в майбутньому, що стримуватиме виробництво. Крім того, світовий молочний ринок продовжує демонструвати низхідний тренд, що потягне за собою й експортні ціни на українську молочну продукцію. Підтримку цінам наразі складає сезонно низьке виробництво молока», — пояснила Яна Лінецька.

Динаміка закупівельних цін на молоко, грн/кг (без ПДВ)

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus