В Україні проводять тендер на закупівлю 75 тисяч т пшениці для країн Африки

28 грудня 2022 1042 0
В Україні проводять тендер на закупівлю 75 тисяч т пшениці для країн Африки
Kurkul.com
  • World Food Programme проводить тендер на закупівлю пшениці
  • Зерно буде направлене голодуючим країнам Африки

World Food Programme (Всесвітня продовольча програма ООН) проводить тендер на закупівлю 75 тисяч тонн агропродукції у рамках гуманітарної програми Grain from Ukraine («Зерно з України»). Про це пише пресслужба Мінагрополітики.

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський зазначив, що наразі в рамках Grain from Ukraine з українських портів вийшло три судна з 80 тис. т пшениці, які направлені до Ефіопії та Сомалі.

Як розповів регіональний директор Всесвітньої продовольчої програми Метью Голлінгворт, наразі World Food Programme проводить тендер на закупівлю 75 тис. т агропродукції у рамках реалізації Grain from Ukraine. Закуплене зерно буде спрямоване до Ефіопії та Ємену.

До слова, ініціатива Grain from Ukraine спрямована на забезпечення зерном країни Африки та Азії, які опинилися на межі голоду. Програма реалізується в партнерстві з World Food Programme.

Її суть полягає у закупівлі країнами-донорами агропродукції в українських виробників та передача її країнам, що перебувають на межі голоду.

Нагадаємо, перше судно в межах української гуманітарної програми «Зерно з України» 3 грудня прибуло до Ефіопії, доправивши до порту Дорале 25 тис. т української пшениці. 

Про гуманітарну програму «Зерно з України» (Grain from Ukraine) Президент Володимир Зеленський оголосив 15 листопада, під час саміту «Групи двадцяти».

Загалом у межах гуманітарної ініціативи «Зерно з України» планується відправити понад 60 суден до Ефіопії, Судану, Південного Судану, Сомалі, Конго, Кенії, Ємену тощо.

Читайте також: Попри війну Україна увійшла до 10 найбільших світових виробників пшениці

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus