Для фермерів створено безкоштовну платформу зі штучним інтелектом

13 лютого 2023 461 0
Для фермерів створено безкоштовну платформу зі штучним інтелектом
Kurkul.com

Hi Saai, нова інтелектуальна платформа — перша у своєму роді у світі — діятиме як суперконсультант, який миттєво відповідає на будь-які запитання, пов’язані з сільським господарством.

Про випуск на ринок такого рішення на основі штучного інтелекту (ШІ) повідомляє Аfricanfarming.com

Saai, сільськогосподарська організація в Преторії, запускає першу у світі платформу штучного інтелекту для фермерів, і незабаром вона стане безкоштовною для всіх дрібних фермерів. Платформа Hi Saai заснована на WhatsApp і використовує мільярди точок даних в Інтернеті для розробки складної структури, яка може запропонувати вичерпні відповіді на запитання, пов’язані з сільським господарством, за лічені хвилини.

«Ми також представляємо його подібним сільськогосподарським організаціям на шести континентах, щоб гарантувати, що фермери збережуть право власності на свої дані та підвищити свою конкурентоспроможність на ринках світу, що стає дедалі меншим», — говорить Франсуа Россу, генеральний директор Saai.

Hi Saai зосереджується на наданні широкомасштабних послуг і надає кожному фермеру доступ до найкращого досвіду та інформації. Сільськогосподарські технічні консультаційні послуги надаються з інтелектуальної платформи та охоплюють усі аспекти сільського господарства, такі як агробізнес і планування виробництва, фінансові консультації, механізація, хімічне застосування, маркетинг і програмування. Платформа буде доступна для найвіддаленіших, найменших і найбідніших фермерів — їм потрібне лише підключення до Інтернету.

Платформа все ще перебуває на стадії розробки та вчиться на власному досвіді та дослідженнях, щоб вдосконалюватися. У перших раундах тестової фази Hi Saai було виявлено багато проблем, які було вирішено. Технологічна команда Saai очікує, що подібних непередбачуваних збоїв на платформі буде більше і виправлятиме їх, щойно вони з’являться. Тим часом залучається більша група фермерів, щоб потенційні перешкоди можна було усунути якомога швидше.

Доктор Тео де Ягер, голова правління Saai, вважає, що малі та середні фермери світу можуть вижити в середовищі, де корпоративні групи та транснаціональні компанії поступово захоплюють первинне виробництво, лише одним способом — через найкращі цифрові технології.

«Фермою майбутнього керуватимуть великі дані, роботи, дрони та супутники, Інтернет речей, технологія блокчейн і особливо штучний інтелект. Як мережа для сімейних фермерів, місія Saai полягає в тому, щоб ця технологія була доступною для кожної фермерської сім’ї», — додає Де Ягер.

Saai вже веде переговори з сільськогосподарськими профспілками по всьому світу, щоб зробити платформу доступною якомога ширше.

© Микола Сирота, Kurkul.com, 2023 р.

Виконано за допомогою Disqus