Перехід на генератори не спровокує підвищення ціни пального — експерт

8 січня 2023 57 0
Перехід на генератори не спровокує підвищення ціни пального — експерт
  • Підприємства переходять на генератори
  • Це не спровокує дефіциту пального чи підвищення цін
  • «Генераторний» попит на дизель становить 10-11% від загального обсягу споживання у країні

Масове використання генераторів не потягне за собою дестабілізації ринку у вигляді дефіциту чи зростання цін. Про це повідомили експерти Консалтингової групи «А-95», інформує enkorr.

«Проведене дослідження й низка інтерв’ю з операторами ринку показали, що обсяг споживання пального генераторами в Україні хоч і збільшився, але не настільки, щоб радикально вплинути на ситуацію із постачанням і призвести до дефіциту пального в країні», — зазначає експерт Консалтингової групи «А-95» Артем Куюн.

Згідно з оцінкою експертів, у жовтні-листопаді 2022 р. спостерігався сплеск попиту на бензин для ЕГУ, проте його обсяг не перевищив 6% ринку, або 7-12 тис. т на місяць. У свою чергу «генераторний» попит на дизпальне оцінюється максимум на рівні 60-65 тис. т, що становить 10-11% від загального обсягу споживання у країні.

А проте наскільки критичне відключення електроенергії для агросектору та перехід ферм на генератори читайте в матеріалі «Ферма без світла — як пережити зиму на власній генерації енергії?».

 

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus