Україна готова експортувати до країн Африки не лише агропродукцію, а й інші товари — Сольський

11 січня 2023 78 0
Україна готова експортувати до країн Африки не лише агропродукцію, а й інші товари — Сольський
Kurkul.com

9 січня в межах візиту української делегації до країн Африки Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський відвідав морський порт Дакар (Республіка Сенегал), через який до країни завозиться 95% продовольства.

Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

З інфраструктурою та пропускною спроможність морського порту українську делегацію ознайомили генеральний директор порту Дакар Мунтага Сі, президент ТПП м. Дакар Абдулає Соу, міністр рибальства та морської економіки Сенегалу Папа Мбай.

Під час зустрічі Микола Сольський підкреслив, що Україна готова експортувати до країн Африки не лише агропродукцію, а й інші товари. Для цього необхідно зосередитися на розвитку логістики.

«Президент України та уряд розглядають розширення торговельних відносин з країнами Західної Африки, зокрема, створення спільних логістичних проектів. Це дозволить прогнозовано вести бізнес, стабілізувати ціни і отримати впевненість у якості зерна та його поставках», — зазначив Микола Сольський.

Зазначається, що представники Сенегалу підтвердили зацікавленість у співпраці та готові розглянути можливість реалізації спільних логістичних проектів.

В той же день під час зустрічі Миколи Сольського із міністром сільського господарства, сільської інфраструктури та продовольчого суверенітету Республіки Сенегал Алі Нгуйе Ндіайєм було укладено Меморандум про взаєморозуміння між міністерствами обох країн у сфері сільського господарства.

Документ передбачає розвиток двосторонньої торгівлі сільськогосподарською продукцією, співробітництво у сфері наукових досліджень, інвестування, а також взаємовідносин державних установ та приватних організацій.

Читайте також: Ціни на зерно, пальне та ресурси — чого чекати фермеру у 2023 році

© Єлизавета Кудиненко, Kurkul.com, 2023 р.

Виконано за допомогою Disqus