Порти Миколаєва на 90% готові до експорту зерна — Кім

3 лютого 2023 249 0
Порти Миколаєва на 90% готові до експорту зерна — Кім
Kurkul.com

Морські порти Миколаївської області на 90% готові до експорту зерна, але все залежатиме від згоди окупантів пропускати, а не обстрілювати кораблі. Про це під час брифінгу повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, пише УНН.

«На зараз миколаївські порти та оператори на 90% готові до роботи «зернового коридору». Але звільнення Кінбурнської коси — це додатковий чинник, який може відкрити цю можливість. Перший і основний — це згода росіян, щоб порти Миколаївщини запрацювали. Бо ми не стріляємо по своїм кораблям, небезпека йде від росіян, які обстріляли баржі, що намагалися виходити з миколаївського порту в бік Одеси», — повідомив Віталій Кім.

Нагадаємо, упродовж січня кількість виходів суден із українських портів трималася на рівні 2,7, тобто в середньому це було по 2-3 кораблі в день — це один із найнижчих показників за всі місяці існування «зернової ініціативи»

Раніше ми писали, що у лютому буде переглянуто угоду щодо гуманітарного зернового коридору з України. Під час перепідписання угоди можливе призупинення роботи морських портів, що негативно позначиться на цінах пшениці.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р. 

Виконано за допомогою Disqus