В Україні завершився сезон цукроваріння

6 лютого 2023 144 0
В Україні завершився сезон цукроваріння
Depositphotos

Станом на початок лютого в Україні завершився сезон цукроваріння. Найдовше працювали заводи на Львівщині. Про це йдеться у повідомленні Львівської ОВА.

Як зазначається, впродовж сезону переробили майже 1,1 млн т цукрових буряків, з яких виробили 158,5 тис. т цукру. Це на 19,5% більше від показників попереднього сезону.

«Останні 5 років ми спостерігали переважно зростаючий тренд у виробництві цукру в регіоні, це сприяє нарощуванню виробничих площ під цукровим буряком в місцевих господарствах. У минулому сезоні ми мали суттєве збільшення виробничих площ, а погода сприяла покращенню якісних показників цукрового буряку. Саме внаслідок поєднання цих двох факторів ми побачили суттєвий приріст виробництва цукру в регіоні», — наголосила директорка  департаменту агропромислового розвитку ЛОВА Тетяна Гетьман. 

Читати за темою: Експерти прогнозують подорожчання цукру із буряків нового врожаю

Впродовж останніх 5 років у Львівській області збір цукрового буряка збільшився на 38%, виробництво цукру зросло на 46,6%. Основну частину львівського цукру реалізовують на внутрішньому ринку, експортують приблизно 20% від загального виробництва  і переважно в країни ЄС.

За даними оперативного моніторингу господарства області у 2023 році планують посіяти 13,7 тис. га цукрового буряка.

Нагадаємо, наприкінці січня п’ять цукрових заводів на Вінниччині завершили виробничий сезон. Підприємства переробили 2,4 млн т цукросировини, виробили 360,1 тис. т цукру. Це майже стільки, як і минулого сезону — 363,5 тис. т цукру.

До слова, у 2022 р. українські аграрії накопали 9,1 млн т цукрових буряків при врожайності 50,1 т/га.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р. 

Виконано за допомогою Disqus