Фермери Чернігівщини закликають переглянути нарахування податків постраждалим

13 лютого 2023 165 0
Фермери Чернігівщини закликають переглянути нарахування податків постраждалим
Kurkul.com

Через постійні обстріли значна частина агропідприємств Новгород-Сіверського району опинилась у скрутних умовах. Так, через те, що господарства перебувають в зоні бойових дій, вони не можуть скористатись пільговими кредитами. До того ж існують складні логістичні проблеми, а дехто взагалі втратив торішні посіви та землі під майбутні посіви.

Про це повідомляє Час Чернігівський.

Про нерівні умови, в яких опинились аграрії прикордоння розповідає заступник голови Новгород-Сіверської районної військової адміністрації Володимир Шкарпітко.

«Багато хто не може засіятись, допомога на гектар не надходить, бо зона бойових дій, в той самий час податки аграрій може не платити, але після війни повинен їх заплатити, до того ж повинен вже платити пайовикам. У нас, до прикладу, є фермер, який взагалі втратив всі землі. Сіяти йому немає де, а податки і виплати з нього ніхто не знімає. Я впевнений, що це питання варто розглянути на загальнонаціональному рівні. Ми таких проблем самостійно на місцях не здатні вирішити», — каже Володимир Шкарпітко.

 © Микола Сирота, Kurkul.com, 2023 р.

Виконано за допомогою Disqus