Чернігівські аграрії отримали техніку для роботи з зерновими рукавами

16 лютого 2023 495 0
Чернігівські аграрії отримали техніку для роботи з зерновими рукавами
Kurkul.com

Комплекти обладнання для завантаження та розвантаження зернових рукавів отримали три агропідприємства Чернігівської області.

Про це повідомляє департамент агропромислового розвитку Чернігівської ОВА.

Відмічається,  що цього разу обладнання отримали СТОВ «Дружба», ТОВ «ім. Шевченка» та ТОВ «Агрофірма «Іванівка АГ».

Загалом для Чернігівської області передбачено 12 таких комплектів. Кожний складається із завантажувача, розвантажувача та бункера-перевантажувача. Всі — українського виробництва.

Передачу комплектів спецтехніки здійснює Міністерство аграрної політики та продовольства України у співпраці з Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО).

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України за донорської підтримки урядів Канади та Японії, а також австралійської благодійної організації Minderoo Foundation закупили для аграріїв засоби тимчасового зберігання зерна (рукави) місткістю 200 т кожний.

173 підприємства Чернігівської області стали учасниками програми на отримання 3614 спеціальних поліетиленових рукавів. Це дозволило забезпечити додатково понад 700 тис. т потужностей для тимчасового зберігання зерна.

© Єлизавета Кудиненко, Kurkul.com, 2023 р.

Виконано за допомогою Disqus