Землі НААН мають залишатися у держвласності — думка

10 березня 2016 98 0
Землі НААН скуплять за копійки?
agropolit.comЗемлі НААН скуплять за копійки?

Роздавати 640 тис. га земель Національної аграрної академії наук (НААН) не можна, оскільки її одразу ж заберуть великі господарства, а у дрібних фермерів зайвих грошей особливо немає, таку думку Kurkul.com висловив Петро Перець (ФГ «АгроСтар»).

За його словами, є багато іноземців, котрі можуть викупити її за копійки. Тому краще, щоб ця земля поки що лишалася у державній власності.

«Це моя думка, як патріота. Якщо підійти до питання кількості земель, що знаходяться в управлінні НААН, то, можливо, їм стільки і не треба, але простий «дерибан» — також не вихід», — зазначив Петро Перець.

Читати по темі: Думка фермерів. Чи потрібний НААН нинішній земельний банк?

З іншого боку, на його думку, ця земля не заростає бур’янами. Вони там проводять якусь «роботу».

«Хоча про її ефективність судити не мені. Та все ж вони працюють на благо науки і, можливо, цю землю не варто роздавати. Агросектор — це локомотив економіки у нашій країні, і країні потрібні наукові розробки у цьому напрямку. У нашому районі немає земель НААН, але якби їх віддавали в оренду, я би хотів узяти, оскільки у нашій місцевості бракує вільної землі. Але, звичайно, якщо б така можливість була, то земля б дісталася тим, у кого «волохата лапа», більше грошей і влади», — підсумував він.

Виконано за допомогою Disqus