Площі посіву кукурудзи, сої та соняшнику кардинально не зміняться — Висоцький

22 лютого 2023 96 0
Площі посіву кукурудзи, сої та соняшнику кардинально не зміняться — Висоцький
Kurkul.com

В Міністерстві аграрної політики та продовольства України відбулася робоча нарада щодо прогнозів посівних площ у поточному році. Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Перший заступник міністра Тарас Висоцький обговорив з виробниками насіння потенційні обсяги та структуру культур. Зокрема йшлося, про посіви кукурудзи, сої та соняшнику.

За попередніми прогнозами, зробленими на основі онлайн опитування Мінагрополітики, та прогнозами виробників насіння, відповідно до запитів аграріїв, посівні площі у сезоні 2023 зазначених культур кардинально не зміняться.

«Але вже очевидно, що аграрії будуть шукати шляхи здешевлення посівної та обиратимуть культури, менш вибагливі до мінеральних добрив, ціни на які є досить високими», — йдеться у повідомленні відомства.

Також прогноз може коригуватися, залежно від загальної ситуації в країні, погодних умов та інших чинників.

Нагадаємо, аграрії Півдня вже розпочали підготовку до посівної. Зокрема на Одещині втрачено 40 тис. га посівів озимого ріпаку, який доведеться пересівати ярими культурами. Загалом під ярі культури в регіоні заплановано посіяти близько 700 тис. га.

Читайте також: В НААН розповіли, як лютневі морози вплинуть на озимі

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р. 

Виконано за допомогою Disqus