Фермери можуть отримати насіння соняшника та добрива від USAID АГРО

2 березня 2023 1057 0
Фермери можуть отримати насіння соняшника та добрива від USAID АГРО
Kurkul.com

Програма USAID АГРО надасть добрива та насіння соняшника агровиробникам: з 1 по 14 березня триває реєстрація заявок у Державному аграрному реєстрі. Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Проєкт здійснюється у межах Ініціативи на підтримку стійкості агросектору (Agriculture Resilience Initiative) — AGRI-Україна, започаткованої Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та спрямований на підтримку мікро-, малих та середніх підприємств в Україні (ММСП), які мають в обробітку від 5 до 500 га та займаються вирощуванням зернових і олійних культур.

Щоб скористатися можливістю, агровиробникові необхідно подати заявку в ДАР у розділі «Доступні програми» — «Отримання від Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) добрив та насіння соняшника».

Як зазначається, в рамках проєкту буде надано:

6 тис. т мінеральних добрив для підживлення озимих культур і основного та припосівного внесення на ярі культури; насіння соняшнику для класичної технології вирощування на площі 28 тис. га.

Можливістю зможуть скористатися щонайменше 6 800 ММСП.

Заявку можуть подати агровиробники, які:

  • зареєстровані як юридичні особи, або фізичні особи — підприємці, в тому числі сімейні фермерські господарства;
  • мають загальну площу земельних ділянок у власності та/або в оренді від 5 до 500 га;
  • розташовані в наступних областях: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська.

Зареєстровані у ДАР заявники зможуть обрати один з трьох видів допомоги: мінеральні добрива для підживлення озимих культур або мінеральні добрива для основного та припосівного внесення на ярі культури або насіння соняшнику.

У заявці агровиробники можуть обрати один з трьох видів допомоги:

  • 1 тонна мінеральних добрив для підживлення озимих культур (Сульфат амонію ((NH4)2SO4), Nitrogen 21%, Sulfur 24%);
  • 1 тонна мінеральних добрив для основного та припосівного внесення на ярі культури (Нітроамофоска NPK 16:16:16 або Карбамід (CO(NH2)2), Nitrogen 46,2%);
  • до 25 посівних одиниць насіння соняшнику компанії Лімагрейн (гібриди, призначені для класичної технології вирощування з розрахунку використання 1 посівної одиниці для 2 га).

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus