Реклама

Аргентинські фермери протестують проти податкової та валютної політики через посуху

5 березня 2023 97 0
Аргентинські фермери протестують проти податкової та валютної політики через посуху

Фермери Аргентини влаштували акцію протесту в провінції Санта-Фе, вимагаючи зниження податків і кращого обмінного курсу для свого експорту на тлі тривалого економічного спаду та історичної посухи, яка завдала шкоди врожаю та сільськогосподарській продукції. Про це йдеться в огляді іноземної преси на Мінагрополітики.

Як зазначається, фермери вимагають від уряду та президента Альберто Фернандеса менш обтяжливої торговельної політики та скасування експортних податків, оскільки вони страждають від найгіршої посухи за 60 років.

«Контроль руху капіталу в Аргентині сприяв появі популярних неофіційних валютних ринків, де долари США вдвічі дорожчі за офіційний, жорстко контрольований курс. Контроль створює стимули для фермерів експортувати, оскільки доходи в доларах потрібно конвертувати назад у місцеву валюту песо за нижчим офіційним курсом. Відповідно до зернової біржі Буенос-Айреса, місцеві культури можуть принести майже на чверть менше експортних доларів цього сезону порівняно з попереднім циклом», — йдеться у повідомленні.

Відповідно, минулого тижня біржа знизила свої прогнози врожаю сої та кукурудзи до 33,5 млн т і 41 млн т із 48 млн т і 50 млн т відповідно, що були оцінені у вересні.

Протест FAA також підтримали дві інші впливові сільські асоціації, CRA і Coninagro.

Наприкінці цього року в Аргентині відбудуться президентські вибори. Голосування, що насувається, представляє важку боротьбу для правлячої пероністської коаліції Фернандеса, оскільки річна інфляція коливається близько 100%, що є одним із найвищих показників зростання споживчих цін у світі.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама