Планета Пластик може закрити потребу українських фермерів у зернових рукавах на 200%

3 березня 2023 184 0
Полімерні рукави для зберігання зерна виробництва Планета Пластик
Планета ПластикПолімерні рукави для зберігання зерна виробництва Планета Пластик

«Планета Пластик» (єдиний в Україні виробник полімерних рукавів для зберігання зерна) відновив свою роботу після ворожих обстрілів та готується виготовляти полімерні рукави для сезону 2023. Про це йдеться у матеріалі «Планета Пластик: попри війну ми можемо покрити 200% потреб у зернових рукавах в Україні» на Elevatorist.com.

«Я зараз не можу назвати точну цифру, скільки саме рукавів зробимо за цей рік, але з впевненістю кажу, що ми можемо покрити ринок України на 200% — можемо закрити всі потреби аграріїв, помножені на два», — стверджує директор підприємства Костянтин Ващенко.

Як зазначили в компанії, через вплив війни на сільськогосподарську сферу важко прогнозувати попит на рукави. Якщо у 2022 році зацікавленість та потреба у полімерних рукавах серед аграріїв були нетипово високими, то яким буде у цьому плані 2023-й — невідомо. На це є кілька причин: незрозуміло, скільки рукавів залишилося у фермерів, що отримували за програмами підтримки, і невідомо, як аграрії проведуть посівну.

Але Костянтин Ващенко відмічає, що минулого року українські фермери швидко освоїли технологію зберігання зерна у рукавах, до якої довгий період ставилися насторожено. За приблизними оцінками, у 2022 році в рукавах зберігали вже близько 15 млн т зерна.

«Раніше багатьом було дуже складно наважитися перейти з класичного зберігання. Взагалі нам всім важко переходити до чогось нового. 2022 рік дав поштовх для цього. Технологія економніша, зручніша та досить проста в освоєні і, я думаю, що всі, хто використовував зернові рукави минулого року, зрозуміли, як багато плюсів вони мають. Не просто так вже більш як 30 років увесь світ саме таким чином зберігає свої врожаї», — пояснив керівник.

На відміну від українських, аграрії за кордоном давно використовують полімерні рукави для зберігання зерна. «Планета Пластик» планує відновити експортний напрямок, який призупинився через війну. До вторгнення компанія постачала рукави у 20 країн світу, зокрема в країни Європи, Індію, Австралію, Казахстан та інші.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus