Реклама

Єгипет виходить з міжнародної Конвенції про торгівлю зерном

10 березня 2023 3100 0
Єгипет виходить з міжнародної Конвенції про торгівлю зерном
Kurkul.com

Єгипет заявив про свій вихід з міжнародної Конвенції про торгівлю зерном (GTC) 30 червня 2023 р. Про це повідомляє Reuters.

Як зазначається, вихід Єгипту з ради GTC, яка покликана сприяти прозорості світового ринку для подальшого торговельного співробітництва, стався після періоду потрясінь на світовому ринку зерна, повʼязаних з війною в Україні та занепокоєннями щодо глобальної продовольчої безпеки.

Єгипет підписав GTC на початку її створення в 1995 р. і є членом ради, яка керує організацією. У лютому він подав запит на вихід із 30 червня 2023 р.

За словами виконавчого директора Міжнародної ради по зерну Анрі Петі, рішення було оголошено без будь-яких попереджень, що викликало здивування в IGC. Також він додав, що кілька членів угоди мають намір вмовити Єгипет переглянути своє рішення.

Зі свого боку, міністерство закордонних справ Єгипту повідомило агентству Reuters, що рішення було прийнято після оцінки, проведеної міністерствами постачання та торгівлі, які дійшли висновку, що членство Єгипту в раді «не принесло жодної додаткової користі».

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама