Реклама

На Дніпровщині стартувала посівна

17 березня 2023 102 0
На Дніпровщині стартувала посівна
Kurkul.com

У Криворізькому районі Дніпровщини розпочалася посівна кампанія. Про це повідомив очільник Криворізької РВА Євген Ситниченко у Telegram.

Всього в регіоні планують посіяти понад 202 482 га ярих культур, з них 65 245 га ярих зернових, понад 137 237 га технічних, 3 858 га картоплі, овочів та кормових культур.

«Посівна кампанія розпочалася вчасно і в повному обсязі з урахуванням того, що 2,3% земель неможливо обробити вчасно, оскільки вони заміновані», — написав очільник відомства.

Водночас частина територій Нікопольського району Дніпровщини, де мали б розпочатися весняно-польові роботи, перебуває в зоні ураження важкої артилерії армії РФ. Про це розповів голова РВА Євген Євтушенко.

 За його словами, підживлення озимих і підготовку ґрунту до висадження весняних культур трактористи здійснюють фактично, ризикуючи життям.

«Але всі аграрії вийшли працювати. Є добрі плани і є розуміння, що країна потребує хліба, харчів», — сказав він.

Посадовець також поінформував, що частина полів Нікопольщини все ще засмічена боєприпасами. Працюють вибухотехніки.

Нагадаємо, згідно із даними Мінагрополітики, станом на 9 березня площі посіву основних ярих культур під урожай 2023 року на контрольованій Україною території складають 5 700,1 тис. га, що на 206,5 тис. га менше від показника минулого року.

На звітну дату до сівби ярих культур приступили лише аграрії Одещини. Так, всіма категоріями господарств Одещини посіяно 16,1 тис. га зернових та зернобобових культур, з яких — 6,7 тис. га ярої пшениці, 5,9 тис. га ярого ячменю та 3,5 тис. га гороху.

Також ТОВ «СП «ПАЕК» розпочало посівну на Миколаївщині попри постійні обстріли та мінну небезпеку. До сівби ярої пшениці приступили аграрії Тернопільщини.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама