Стало відомо, як змінилась заробітна плата агрономів у 2022 році

19 березня 2023 263 0
Стало відомо, як змінилась заробітна плата агрономів у 2022 році
Depositphotos

Рівень повного доходу агрономів (заробітна плата + бонуси) в кінці 2022 року збільшився на 9-55% в залежності від посади та компанії — у порівнянні з ситуацією в березні 2021. Про це йдеться у дослідженні компанії Agrohub, пише Latifundist.com.

Таке зростання більшою мірою пов’язане зі зміною системи бонусування, що була прийнята ще до початку повномасштабної війни. У дослідженні взяли участь 6 великих і середніх агрохолдингів із сумарним земельним банком понад 1,5 млн га.

Як зазначається, на рівень доходу суттєво впливає рівень навантаження — кількість гектарів, за яку відповідає той чи інший агроном.

У 2022 медіана заробітної плати (без бонусів) виглядає наступним чином:

  • для головного агронома — 61,5 тис. грн,
  • для провідного — 35,7 тис. грн,
  • для лінійного агронома — 22,4 тис. грн.

У порівнянні з 2021 роком відбулось зростання (+15%) зарплатної медіани, що було реалізовано ще до початку повномасштабної війни або вже наприкінці року.

Читайте також: Вадим Стоцький: Треба не економити, а шукати нові варіанти заробітку

Також у 2022 році зросли бонуси:

  • 2-3 місячні оклади для лінійного агронома;
  • понад 4 оклади для провідного;
  • близько 8 для головного.

«Це дослідження в першу чергу показало силу та стійкість компаній, які протягом 2022 не дивлячись на труднощі демонстрували приклад потужної соціальної допомоги співробітникам та навіть підвищили рівень їхнього доходу. Наразі є певна турбулентність у планах — не зрозуміло, як буде розгортатись ситуація через складнощі військового часу, але компанії все одно мають намір збільшувати зарплату та бонуси у 2023», — розповів керівник Agrohub Дмитро Лєбєдєв.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus