Війна змінила географію купівлі-продажу землі в Україні — Башлик

23 березня 2023 385 0
Трактор в полі
Kurkul.comТрактор в полі

На сьогодні ринок землі продовжує працювати. Попит на землю є і він не знижувався, але змінилась географія продажів: якщо в перший рік лідером з продажів була Харківщина, то на сьогодні — це Черкаська та Сумська обл. Про це розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України Денис Башлик.

 

«Нових процедур на сьогодні не введено. Ринок розвивається. Попит на землю є і він не знижувався. Заборона продажу-купівлі землі стосується тих територій, на яких відбуваються бойові дії або вони є тимчасово окупованими. На решті територій працюють правила, які були запроваджені з відкриттям ринку землі», — зазначив Денис Башлик.

З його слів, за перший рік роботи ринку землі з 1 липня до 31 грудня 2021 р. було укладено 66 тис. угод площею 153 тис. га, у 2022 р., враховуючи час коли реєстри були відключені,  укладено 53 тис. угод на площу 112 тис. га.

«Якщо говорити про 2023 р., то вже продано 22 тис. га і 13,5 тис. угод. Тобто в цьому році ринок знову почав дуже активно працювати», — розповів урядовець.

Читайте також: Державні сільгоспземлі вилучатимуть на потреби учасників бойових дій

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2023 р.

 

Виконано за допомогою Disqus