Як підняти продуктивність валкування — пояснення експерта

27 березня 2023 34 0
Валкувач
Валкувач

Підняти продуктивність валкування можна збільшенням робочої ширини чи збільшенням робочої швидкості. Про це розровів бренд-менеджер «Пьотінгер Україна» Володимир Мірненко в матеріалі «Який валкувач краще обрати: стрічковий чи роторний?» на Latifundist.com.

Експерт додав, що продуктивність все ж більше залежить від робочої ширини, аніж від швидкості. Вимоги до потужності трактора для двороторних — 70-100 к.с., для чотирироторних — 100-160 к.с.

«Якість валкування роторними валкувачами Pöttinger ТОР залежить від робочої швидкості. Допустимі межі: 6-8 км/год на бобових та 8-12 км/год на злакових травах. За високої врожайності, нерівностей на полі, корму високої вологості, робочу швидкість потрібно знижувати. Продуктивність двороторних валкувачів 4-7 га/год, чотирироторних — 8-10 га/год», — зазначив Володимир Мірненко.

Як роповів експерт, валкувач з поперечним транспортером Pöttinger MERGENTO може валкувати без втрати якості на швидкостях 12-18 км/год та навіть до 20 км/год. Обмежуючим фактором є комфорт тракториста. Продуктивність може складати від 6 до 10 га/год, і сильно залежить від можливості рухатися швидко. Вимоги до потужності трактора — від 90 до 140 км/год. 

Читайте також: Аграріям Вінниччини презентували новинки для точного землеробства

 

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2023 р.

Виконано за допомогою Disqus