Експерт порадив, як уникнути пожежі на зерносушарці

28 березня 2023 44 0
Експерт порадив, як уникнути пожежі на зерносушарці

Існує безліч стереотипів про твердопаливні котли. Найпоширеніший про те, що теплогенератори є пожежонебезпечними. Водночас загораються не теплогенератори, а вміст зерносушарки. Це трапляється при роботі на будь-якому виді палива, якщо не дотримуватись норм експлуатації.

Про це розповів регіональний представник із роботи з ключовими клієнтами компанії GRECO group Сергій Малка у матеріалі «Теплогенератор для зерносушарки — чи готуватись до пожежі» на Kurkul.com.

Як зазначив експерт, накопичення золи та пилу є переважно причиною пожеж. Тому час від часу потрібно проводити очищення як зерносушарки, так і теплогенератора. Конкретні терміни очищення вказує виробник обладнання, а також регламентує керівництво елеватора.

«Як свідчить практика, коли йдуть жнива, керівники хочуть пришвидшити процес сушіння. Тому просять не зупиняти зерносушарку, відкладають очищення на день-два, і потім з'являються задимлення чи пожежі. Все ж не потрібно нехтувати елементарними правилами експлуатації», — пояснив Сергій Малка.

Також займання зерносушарки можливе через пошкодження її елементів. І ще спровокувати пожежу може підвищення температури до 140-150°C при сушці зерна.

Тому експерт надав 4 універсальні поради, як уникнути пожежі на зерносушарці:

  • вчасно проводити очищення зерносушарки й теплогенератора;
  • дотримуватись правил експлуатації та температур;
  • не нехтувати сервісним обслуговуванням;
  • купувати якісне обладнання.

Читайте за темою: Фермер розповів, які пелети найкраще вибрати для сушки зерна 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus