Реклама

Стала відома схема захоплення українських агрокомпаній на окупованих територіях

27 березня 2023 207 0
Стала відома схема захоплення українських агрокомпаній на окупованих територіях
Kurkul.com

На окупованих рф територіях України відбувається масштабний переділ власності: підприємства та агрокомпанії переходять під контроль росіян. Про це пише Kurkul.com, з посиланням на novayagazeta.eu.

Видання виявило понад тисячу компаній у Мелітополі, Бердянську, Маріуполі, Лисичанську та Сєвєродонецьку, які тепер зареєстровані як російські юрособи.

Так, у лютому адміністрація окупованого Бердянська опублікувала оголошення: протягом десяти днів надати документи на шість «безхазяйних» підприємств, серед яких фруктові сади та тваринницький комплекс.

До війни їх власник активно вів соцмережі, але різко закинув їх із приходом військових. Незабаром усі компанії фермера з'явилися у російському реєстрі під ім'ям нового керівника — партнера бізнесмена.

Після внесення компаній до реєстру «безхазяйних», фермеру довелося доводити права на гектари садів, щоб вони не перейшли у власність рф.

«У мене до цієї процедури дуже багато запитань. Мені не подобається ця історія. Вважаю її просто корупційною. Немає зрозумілих правил, за якими критеріями майно потрапляє до цих реєстрів», — зазначив фермер.

Тож він вирішив піти на співпрацю із ростовською областю, щоб зберегти бізнес.

«Нині ми працюємо у режимі виживання. Головне — нікого не скорочуємо, бо дорожимо людьми», — додав аграрій.

Як пояснюється у матеріалі, звичайно, можна не реєструвати свій бізнес у ЄДРЮЛ, але тоді всі об'єкти нерухомого і навіть рухомого майна, які є на підприємстві, визнаються безхазяйними. Якщо ти не перереєструєш свій завод, то права на нього автоматично перейдуть до російської федерації.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама