Реклама

На Львівщині стартувала посівна під врожай 2023

27 березня 2023 67 0
На Львівщині стартувала посівна під врожай 2023
Kurkul.com

На Львівщині розпочали посів ярих сільськогосподарських культур. Цього року посівна площа під врожай 2023 року становитиме орієнтовно 745,8 тис. га. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Цьогоріч підприємства планують засіяти на Львівщині майже 425 тис. га, а господарства населення — близько 321 тис. га. У порівнянні з минулим роком площа посіву сільськогосподарських культур зросла на 0,7 тис. га.

«Весняна посівна кампанія буде інтенсивною, оскільки в умовах 2022 року аграрії області не змогли забезпечити посів озимого клину у запланованих обсягах. В ході весняної кампанії треба забезпечити посів недосіяних площ озимих і посів ярих культур. Попри все прогнозуємо збільшення площ посіву в цілому та виробництво валової продукції рослинництва не нижче обсягів минулого року», — розповіла заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Людмила Гончаренко.

Так, цього тижня на Львівщині вже розпочали посів ярої пшениці та ярого ріпаку у Червоноградському, Стрийському та Львівському районах області. Станом на 24 березня вдалось посіяти 700 га ярої пшениці та 690 га ярого ріпаку.

Нагадаємо, за минулий тиждень українські аграрії посіяли 210 тис. га зернових та зернобобових культур. Станом на 24 березня аграрії Одещини розпочали сіяти соняшник.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама