Реклама

Фермер з Сумщини відновлює господарство після російського авіаудару

29 березня 2023 445 0
Фермер з Сумщини відновлює господарство після російського авіаудару
Kurkul.com

У ніч на 10 березня 2022 р. 6 російських ракет повністю знищили господарство «Бакирівське» на Сумщині. Про це розповів керівник підприємства Ігор Гурбанов на YouTube-каналі «Куркуль»

Як повідомив фермер, від обстрілу постраждала тракторна бригада. Повністю були знищені трактори та комбайн, решта техніки була пошкоджена чи непридатна до використання. Комісія нарахувала збитки на $3 млн.

Також через авіаудар були знищені склади, де зберігалась кукурудза та посівний ячмінь. Так, згоріло 300 т соняшника, 400 т кукурудзи та 100 т ячменю. Постраждала і свиноферма, загинуло близько 100 голів свиней.

«Для нас головне було відновити тракторну бригаду, щоб ми могли працювати з технікою. Також ми відновили склад і розмістили там переробний цех, де готуються корма. І на даному етапі ми заморозили відновлення, щоб зрозуміти, що нам далі потрібно робити та накопичити кошти. Відсіємось і з майбутнього урожаю кошти вкладатимемо в подальше відновлення ферми», — розповів Ігор Гурбанов.

СТОВ «Бакирівське» змогло частково відновитися завдяки кредитним коштам та допомозі друзів.

Фермер обробляє 600 га землі. Основні культури: пшениця, кукурудза, соняшник та соя. Добрива для посівної частково закупили, тож очікують потепління, щоб розпочати польові роботи.

Читайте також: Стала відома схема захоплення українських агрокомпаній на окупованих територіях

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама