Мінімальна цінова позначка на живець свиней понизилася до 72 грн/кг

30 березня 2023 71 0
Мінімальна цінова позначка на живець свиней понизилася до 72 грн/кг
Depositphotos

У кінці березня коливання цін закупівлі свиней забійних кондицій обмежилося 0,3-1 грн/кг. Про це свідчать результати щотижневого моніторингу Асоціації «Свинарі України».

«Торги минулого тижня завершилися незначним відхиленням цін закупівлі живця свиней: окремі оператори знизили вартість на 0,3-1 грн/кг, проте подекуди зміна мала і позитивний характер», — зазначили аналітики.

Так, у західних областях та епізодично в інших регіонах мінімальна цінова позначка понизилася до 72 грн/кг, проте ціновий максимум залишився на рівні 75 грн/кг як і тижнем раніше. Середньозважена ринкова позначка змістилася на 0,6% проти попереднього тижня, склавши 73,05 грн/кг. 

«Незначне коливання цін на ринку живця більшість операторів пояснює паузою між піками заготівельної активності: глибока м’ясопереробка сформувала необхідні запаси сировини для виробництва великодніх делікатесів, а роздрібна торгівля ще не почала підготовку до свят. Проте переробники очікують пожвавлення торгівлі найближчим часом, окремі передбачають 20%-вий приріст продажів у передсвятковий період», — підсумували аналітики.

Читайте також: Фермер з Сумщини відновлює господарство після російського авіаудару

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus