Подвійну реєстрацію земельних паїв в агрофірми Гереги скасовано судом

14 березня 2016 113 0
Подвійна реєстрація оренди паїв відбулася через недостовірні відомості відділу Держгеокадастру у Ярмолинецькому районі
beautifulwallpapers.ruПодвійна реєстрація оренди паїв відбулася через недостовірні відомості відділу Держгеокадастру у Ярмолинецькому районі

Хмельницький окружний адміністративний суд задовольнив позов СТОВ «Берегиня» про визнання протиправними та скасування рішень державного реєстратора з оренди с/г земель на користь ТОВ «Аграрна інвестиційна компанія ― Ярмолинці», повідомляє Незалежний Громадський Портал.

Про це свідчить постанова суду від 25 лютого.

Суд з’ясував, що у грудні 2010 року «Берегиня» уклала договори оренди землі з п’ятьма власниками паїв на строкове платне користування земельні ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Сутковецької сільської ради Ярмолинецького району.

Зазначені договори були зареєстровані Ярмолинецьким відділом ХРФ ДП «Центр ДЗК» і наразі не розривались сторонами. Також їхня реєстрація підтверджується записами в Книзі реєстрації договорів оренди землі та відмітками у договорах про їх реєстрацію.

Водночас 11 грудня 2015 року між ТзОВ «Аграрна інвестиційна компанія ― Ярмолинці» та цими ж пайовиками укладено договори оренди землі. Відповідно до рішень державного реєстратора Деражнянського районного управління юстиції Богдана Чемеса, проведено державну реєстрацію права оренди згаданих земельних ділянок.

При цьому, суд виявив, що подвійна реєстрація оренди паїв відбулася через подані недостовірні відомості відділом Держгеокадастру у Ярмолинецькому районі.

Також Феміда наголосила, що, відповідно до ч.2 ст.5 Закону України «Про державний земельний кадастр», державний земельний кадастр ведеться на електронних та паперових носіях. У разі виявлення розбіжностей між відомостями на електронних та паперових носіях пріоритет мають відомості на паперових носіях.

За даними відкритих реєстрів, СТОВ «Берегиня» (Ярмолинецький район) належить мешканцю Волочиського району Олександру Годзішу. Директором агроформування вказаний Микола Паращин, який був помічником народного депутата IV скликання Василя Шпака.

За даними ЄДР, 25 листопада 2015 року зареєструвано ТОВ «Аграрна інвестиційна компанія ― Ярмолинці». Її засновниками є ТОВ «Агрохолдинг 2012» та Ірина Лутковська, яка зазначається ще й бенефіціаром.

ТОВ «Агрохолдинг 2012» створено 24 вересня 2015 року. Засновником і бенефеціаром є Ірина Лутковська з Городка Хмельницької області. Керівником зазначається Василь Мороз.

Пан Мороз на зустрічі з представниками аграріїв Хмельниччини підтвердив, що за ТОВ «Агрохолдинг 2012» стоїть нардеп і співвласник мережі гіпермаркетів «Епіцентр» Олександр Герега.

Виконано за допомогою Disqus