Герега зламав долі фермерів на Хмельниччині — думка

11 серпня 2016 2167 0
Сергій Лабазюк, народний депутат України
ye.uaСергій Лабазюк, народний депутат України

Власник «Агрохолдингу 2012», нардеп Олександр Герега поламав долю не одному маленькому фермеру на Хмельниччині, який не має доступу до кредитів та дешевших матеріально-технічних засобів, заявив AgroPolit.com народний депутат України Сергій Лабазюк.

«Він відкрито нічого не каже, але погано робить усім аграріям в області. Якщо він дійсно хоче інвестувати у агросектор – всі будуть тільки плескати йому в долоні. Але інвестувати – це не тотожно поняттю «ламати» чи «задушити» слабшого», — зазначив він.

Також додав, що фермер об’єктивно не може давати 10% орендної плати від нормативно-грошової оцінки й 5 тис. грн за підписання договору оренди.

«На мій погляд, 5 тис. грн за підписання договору оренди – це чиста корупція, і ще те питання, звідки ці гроші беруться. Щодо 10%-ї орендної плати, давайте проведемо одну паралель: Герега придбав у Вінницькій області велике аграрне підприємство з 40 тис. га і платить там 4%, а за 100 км у напрямку Хмельницької області, де у нього 3 тис. га, – 10%. У чому різниця? Адже на 3 тис. га 10% орендної плати – не гроші, інша справа на 40 тис. га – це мільйони тис. грн», — підсумував Сергій Лабазюк.

За його словами, завдяки діям Олександра Гереги об’єдналися аграрії всіх рівнів.

Виконано за допомогою Disqus