Вслід за Польщею імпорт українського зерна заборонила Угорщина

16 квітня 2023 187 0
Вслід за Польщею імпорт українського зерна заборонила Угорщина
Kurkul.com

Уряд Угорщини вслід за Польщею ухвалив рішення тимчасово заборонити імпорт агропродукції з України задля захисту інтересів місцевих виробників. Про це заявив міністр сільського господарства країни Іштван Надь.

Заборона є тимчасовою і триватиме до 30 червня 2023 р.

«Уряд прагне представляти інтереси угорських фермерів, саме тому, за відсутності суттєвих заходів з боку ЄС, він тимчасово заборонить імпорт зернових та олійних культур з або в Україну, а також деяких інших сільськогосподарських продуктів в Угорщину, як це зробила Польща», — зазначив Іштван Надь.

Угорський міністр зазначив, що українське сільське господарство «працює з виробничими практиками, що більше не дозволені в Європейському Союзі», й імпорт його продукції «унеможливив збут продукції вітчизняними та центральноєвропейськими фермерами».

Іштван Надь також уточнив, що заборона є тимчасовою і триватиме до 30 червня 2023 року.

«Цього часу має бути достатньо для вжиття значних та довгострокових заходів з боку ЄС, перегляду повного безмитного характеру українських товарів та дії «коридорів солідарності», за якими ввозять українську агропродукцію», — додав міністр.

Нагадаємо, вчора, 15 квітня, Польща оголосила про заборону імпорту зерна та інших харчових продуктів з України до Польщі.

У Міністерстві аграрної політики та продовольства України заявили, що шкодують про прийняття польськими колегами рішення про тимчасове обмеження експорту в/та через територію Польщі (в тому числі транзитом) сільськогосподарських товарів з України.

Згідно з інформацією, у понеділок, 17 квітня, Україна та Польща проведуть перемовини щодо збереження транзиту зерна польською територією.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus