Аграрії повертаються до міжрядного обробітку просапних культур

28 квітня 2023 109 0
Культиватор ROW-MASTER
БеднарКультиватор ROW-MASTER

Міжрядний обробіток просапних культур все частіше застосовують українські господарства, які раніше від нього відмовлялися повністю або частково на користь гербіцидних схем захисту від бур’янів. Про це пише SuperAgronom.com.

Спонукало аграріїв повернутись до міжрядного обробітку суттєве подорожчання ЗЗР.

Зокрема, чеська компанія BEDNAR пропонує одне із найцікавіших рішень на ринку — культиватори ROW-MASTER.

Нерідко цей вид обробітку називають непродуктивним, зазначаючи, що не вдається обробити понад 30-40 га за робочу зміну.

За словами експертів BEDNAR, щоб продуктивність міжрядного обробітку була високою, а якість обробітку належною, рекомендовано шукати по-справжньому ефективні сучасні технічні рішення.

«Сучасні культиватори, такі як ROW-MASTER, забезпечують удвічі-утричі вищу продуктивність роботи, будучи спроможними працювати на швидкості до 18 км/год зберігаючи при цьому якість обробітку. І що важливо — в тому числі в темну пору доби, завдяки якісному освітленню і камері, що ефективно розрізняє основну культуру навіть вночі», — розповіли фахівці.

Наприклад, у господарстві «Прогрес», що на Дніпровщині, спокійний темп обробітку 12-рядним ROW-MASTER дає змогу обробляти по 70-80 га за робочу зміну. Своєю чергою у СФГ «Шанс» із Харківщини завдяки можливості працювати вночі, знову ж таки у неспішному режимі проходять понад 100 га за добу.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus