Приватний сектор охопив 96% посівів картоплі ― експерт

16 березня 2016 51 0
В Україні найбільше картоплі виробляють дрібні фермерства
www.chernokhatov.com.uaВ Україні найбільше картоплі виробляють дрібні фермерства

На сьогодні посіви картоплі складають 1,3 млн га, з яких 96% припадає на приватний сектор. Про це журналістам Kurkul.com повідомив кандидат сільськогосподарських наук, завідувач лабораторією селекції Інституту картоплярства НААН України Микола Фурдига під час майстер-класу «Особливості технологій вирощування овочевих рослин і картоплі», що пройшов в Сумському НАУ.

Читайте по темі: Микола Фурдига: В Україні спостерігається тенденція виродження картоплі

«Найактивнішими виробниками картоплі все ж залишаються дрібні фермерства. Проте тут і досі є господарства, що не використовують ЗЗР та не прислухаються до наукових рекомендацій щодо пристосування культур до зміни клімату», ― зазначає експерт.

За його словами, наразі з’явився ще й ряд проблем різного характеру, що призводять до виродження картоплі.

«Перш за все, це вірусні хвороби та зміна кліматичних умов. Зміна температури призвела до того, що на полях з’явились шкідники, які раніше в тому чи іншому регіоні не спостерігались. Причинами виродження картоплі залишається і накопичення вірусної інфекції в рослині через зараження попелицями. Крім того, не варто забувати й про такий фактор, як екологічне виродження», ― говорить Микола Фурдига.

Виконано за допомогою Disqus