Експерт розповів, як компенсувати недостатнє живлення малини після погодних стресів

30 квітня 2023 209 0
Експерт розповів, як компенсувати недостатнє живлення малини після погодних стресів
Tevittа

Стрес-фактори цьогорічної весни (затяжні дощі та  низькі середньодобові температури) призвели до зниження інтенсивності фотосинтезу та низького рівня поглинання елементів живлення коренями малин із ґрунту.

Про це для бренду Tevittа розповів доцент кафедри садівництва і виноградарства ЗВО «Подільський державний університет», кандидат с.-г. наук, Віталій Лапчинський, пише Kurkul.com.

Тож, за словами експерта, якщо на молодих листках малини спостерігається іржавий вигляд тканин — значить рослинам не вистачає фосфору.

«Рослини саме  розпочали утворювати зачатки органів квітки, а на плантаціях  у листках масово спостерігається дефіцит визначального елементу продуктивності малини — фосфору», — зазначив Віталій Лапчинський.

За його словами, внекореневе застосування комплексного добрива-антистресанта DEFENDA АМІНО (0,5-1,0 л/га) в комплексі з водорозчинним добривом DEFENDA (13-40-13+МЕ) (1,0-3,0 кг/га) допоможе швидше відновити рівновагу в рослинному організмі та швидко компенсує потребу молодих рослин у мінеральному живленні, особливо — фосфорному.

Читайте також: Функціональні добрива та антистресанти при садінні суниці — рекомендації виробника

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus