Нідерланди підтримають створення українських сімейних ферм

17 березня 2016 227 0
У ході переговорів між Україною та Нідерландами була підписана Програма щодо співробітництва в сфері розвитку с/г
travelask.ruУ ході переговорів між Україною та Нідерландами була підписана Програма щодо співробітництва в сфері розвитку с/г

Україна в рамках співпраці з Королівством Нідерландів реалізуватиме проект в галузі створення сімейних ферм, що спеціалізуватимуться на виробництві картоплі та молочної продукції. Про це йшлося під час XXVIII Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2015», повідомляє міністр Мінагропроду Олексій Павленко в своєму блозі на Європейській правді.

Він зазначає, що результатом переговорів стало підписання Програми щодо співробітництва в сфері сталого розвитку сільського господарства та сільських територій між Міністерством аграрної політики та продовольства України і Міністерством економічних справ Королівства Нідерландів.

Загалом документ передбачає втілення в життя 5 спільних проектів, що стосуються таких галузей, як земельні ресурси, що є інструментом сталого розвитку сільськогосподарських територій, платіжне агентство, забезпечення водними ресурсами фермерських господарств та сільськогосподарських територій, розробка нових проектів і співфінансування та, відповідно, сімейні ферми, що займаються виробництвом картоплі та молочної продукції.

«Наразі ми працюємо над визначенням пілотних території та деталізуємо план подальших кроків з метою практичної реалізації цих проектів вже цього року», ― зазначає Олексій Павленко.

Виконано за допомогою Disqus