Румунський ріпак буде конкурувати з українським на основних ринках збуту

23 травня 2023 278 0
Румунський ріпак буде конкурувати з українським на основних ринках збуту
Kurkul.com

Румунія займає перше місце в ЄС з вирощування кукурудзи, також румунські аграрії є найбільшими виробниками соняшнику в ЄС, а також популярність набирає вирощування ріпаку. Про це йдеться в матеріалі «Румунія, Болгарія, Сербія — що в них з вирощуванням та переробкою зерна?» на Elevatorist.com.

«Румунія виробляє 1,2-1,4 млн т соняшнику залежно від року. В країні переробляють приблизно половину продукції, решта йде на експорт як сировина», — зазначила Крістіна Сінга, заступниця директора спілки виробників кукурудзи APPR в Румунії.

За її словами, все популярнішим серед румунських аграріїв стає ріпак.

«В країні вирощували мало ріпаку в порівнянні з іншими виробниками, — приблизно 1/10 всього врожаю в ЄС була румунською. Проте цього року Румунія майже вдвічі збільшила посіви ріпаку: з 466 тис. га у 2022 році до понад 700 тис. га у 2023. Врожай очікується на рівні 2 млн т. Головним поштовхом до збільшення площ посіву стали високі ціни», — додала експертка.

Скоріш за все, на її думку, румунський ріпак буде конкурувати з українським на ринках збуту в Нідерландах, Німеччині, Бельгії.

Читайте також: Угорщина вдвічі збільшила термін перебування для транзитного зерна з України

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus