Кількість земельних онлайн аукціонів зросла на 27%

23 травня 2023 615 0
Кількість земельних онлайн аукціонів зросла на 27%
Kurkul.com

В Україні працює спеціальний «Земельний бот» у Telegram від ТОВ «Українська універсальна біржа». Найбільшу кількість учасників для онлайн аукціонів підготували саме на цьому майданчику. Про це Kurkul.com розповіли аналітики УУБ.

Зокрема, у 2023 р. уже відбулося майже 1800 успішних онлайн аукціонів із продажу та оренди земельних ділянок різного призначення. Це на 27% більше, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому стартова вартість в середньому нині збільшується на 207,9%, що на 1% менше минулорічного показника.  

«Загалом від початку року близько півтисячі земельних аукціонів — це торги із продажу, решта — з оренди ділянок переважно сільськогосподарського призначення. А це значить, що більше однієї тисячі агровиробників навесні успішно розширили межі своїх угідь та отримають урожай на наділах уже цього сезону», — зазначили аналітики УУБ.

Найбільше аукціонів цього року відбулося на Одещині, Полтавщині та Черкащині. Загалом тут успішно завершилося понад 650 земельних торгів від 107 організаторів. Найчастіше ними виступали сільські, селищні та міські ради.

Близько 100 аукціонів провели цього року також на Кіровоградщині, Хмельниччині, Вінниччині, Львівщині, Рівненщині, Волині та Київщині.

Як розповіли в УУБ, наразі у системі Прозорро.Продажі понад півтори тисячі актуальних оголошень. Знайти потрібну ділянку можна не витрачаючи багато часу. Земельний бот від УУБ підбере її за заданими параметрами.

Для зручності також працює «Земельний бот» у Viber.

Читайте також: Через воєнні дії географія продажів с/г землі кардинально змінилась

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus