Кабмін розширив перелік культур для отримання грантів у садівництві

24 травня 2023 292 0
Кабмін розширив перелік культур для отримання грантів у садівництві
Kurkul.com

Кабмін включив мигдаль та шипшину у перелік культур, на які аграрії можуть отримати гранти в рамках державної програми з розвитку садівництва. 

Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Документ розширює перелік культур, які заплановані до посадки за рахунок грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства. Тепер дозволені ще шипшина і мигдаль.

Разом з тим, Уряд визначив, що грантова підтримка для вирощування мигдалю буде поширюватись виключно на кілька областей: Одеську, Миколаївську, Херсонську, Запорізьку, Закарпатську, Кіровоградську та Донецьку.

Постановою, зокрема, визначатиметься перелік нормативних документів для підтвердження створення нових робочих місць та перелік податків та зборів, за рахунок яких відбувається повернення бюджетних коштів, в рамках реалізації порядків, затверджених зазначеною постановою.

Також постановою визначено виключний перелік податків та зборів для моніторингу та фіксації повернення використаних бюджетних коштів субʼєктом господарювання.

Читайте також: На Кіровоградщині за грантові кошти відкриють лавандову ферму

Як раніше повідомляли у Мінагрополітики, учасниками грантової програми з розвитку власного саду та теплиць на середину травня вже є 106 фермерських господарств. Загальна площа яких під закладення садів та облаштування теплиць становить 1 348,69 га. Сума грантів для цих господарств складає 497 млн грн, з яких — 397 млн грн виділено на сади, 100 млн грн — на теплиці. 

Лідером за площею закладки садів та облаштування теплиць залишається Київщина (251,3 га). Там аграрії найбільше садитимуть фундук та волоський горіх (174,6 га). А от яблуневі сади найбільше розвиватимуть на Закарпатті (97,4 га), плантації з лохини та чорниці — на Львівщині (73,5 га).

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus