На Кіровоградщині за грантові кошти відкриють лавандову ферму

21 травня 2023 806 0
На Кіровоградщині за грантові кошти відкриють лавандову ферму
Depositphotos

На Кіровоградщині підприємиця Марина Дейкун за грантові кошти створює лавандову ферму. Про це повідомили у Кіровоградському обласному центрі зайнятості.

Ідея була масштабною. Планувалося розвинути вирощування лаванди, її переробіток, щоб отримати олію та гідролат, та реалізацію супутніх товарів — свічок та мила ручної роботи.

Під час сезону цвітіння квітки підприємиця хотіла, щоб усі охочі могли використати її лавандове поле, як локацію, де можна відпочити, та фотозону, що стане основою найяскравіших спогадів поєднання з природою.

«Ця витончена квітка у мене асоціюється з романтикою, гармонією та спокоєм. Хотілося створити такий простір, де люди зможуть відчути атмосферу релаксу, яку створює лаванда», — розповіла майбутня підприємиця.

Дізнавшись про існування урядової програми «єРобота», яка підтримує охочих розвинути існуючий бізнес або створити новий, для реалізації своєї бізнес-ідеї Дейкун Марина звернулася за допомогою до Державної служби зайнятості.

Фермерка поділилася з фахівцями служби зайнятості ідеєю заснування власної «лавандової» справи та її метою — а це створення нових робочих місць, а також сприяння своїй територіальній громаді у розвитку «зеленого відпочинку».

Її бізнес-план оцінили, визнавши його перспективним та креативним. Так пані Марина стала однією з переможців програми «єРобота» і отримала мікрогрант на створення бізнесу.

Читайте також: В Україні та США стартував міжнародний проєкт допомоги фермерам, постраждалим внаслідок війни

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus