Реклама

Господарство з Київщини висадить ремонтантну малину для виготовлення соків

11 червня 2023 234 0
Господарство з Київщини висадить ремонтантну малину для виготовлення соків
Kurkul.com

У фермерському господарстві «Валентина» з Київщини планують закласти плантацію ремонтантних сортів малини, щоб із ягід виготовляти соки прямого віджиму. Про це пише «Ягідник».

Так, у ФГ «Валентина» готують пів гектара площі для закладання малинової плантації, а також висівають сидерати для боротьби з пирієм, адже малина до нього дуже чутлива. Посадка малини запланована на осінь 2023 р.

Колись засновники господарства вже пробували вирощувати цю культуру, але зараз, кажуть, має бути зовсім інший підхід. Тому вивчають це питання, консультуються з досвідченими фермерами.

Висаджувати планують ремонтантні сорти малини, тому що сік цих ягід ароматніший, ніж сік із літньої малини, кажуть фермери. До речі, малину додаватимуть у сік як пюре, адже її м’якоть на протиральній машині відділяють від кісточки, і залишається не так багато соку, а виходить малинове пюре.

Як зазначається, засновники фермерського господарства успішно вирощують сад за інтенсивною технологією, а також виготовляють якісні соки прямого віджиму.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама