Поляки вимагають заборонити ввіз малини з України

29 червня 2023 439 0
Поляки вимагають заборонити ввіз малини з України
Kurkul.com

У Польщі виробники малини кілька днів поспіль блокують дорогу в Ополе-Любельському (перехрестя воєводських доріг 824 і 747 в Люблінському воєводстві, Польща), протестуючи проти низьких закупівельних цін на ягоди.

Як повідомляє Radio.lublin.pl, польські аграрії вкрай незадоволені тим, що в країну ввозять українську малину, яка позбавляє їх можливості реалізувати власну продукцію за конкурентною ціною.

«Виробництво хорошої малини коштує не менше 7 злотих за кілограм, плюс вартість збору, тобто 2-2,5 злотих», - повідомив віце-президент польської асоціації виробників фруктів Кшиштоф Цибулак

Він зазначив, що закупівельники зараз пропонують близько 4-5 злотих за кілограм малини.

«Як нам конкурувати, коли малина постійно йде з України? Як з попереднього сезону, так і тепер нова, свіжа. В інтернеті вже кілька сотень пропозицій, адже врожай в Україні почали збирати раніше. Готова заморожена коштує 6-8 злотих», - заявив Цибулак.

Аграрні об'єднання Польщі планують 3 липня провести велику акцію протесту виробників малини, яку підтримає Польська асоціація виробників фруктів, а також Agrounia, яка активно протестувала проти українського зерна.

© Микола Сирота, Kurkul.com, 2023 р.

Виконано за допомогою Disqus