В Україні почали виробляти біодинамічне вино

28 червня 2023 371 0
В Україні почали виробляти біодинамічне вино
Kurkul.com

Українська виноробня Biologist створила біодинамічне вино. Це вино, при створенні якого усі фази вирощування винограду, полив і підживлення, узгоджують із космічними ритмами Сонця, Місяця та інших планет і зірок. Про це пише newfood.media.

Винороб та власник бренду Biologist Ігор Петренко понад 4 роки займається вивченням біодинамічного підходу та має виноградники на Київщині та Одещині.

«В основі біодинаміки лежить глибинне бачення сутності живого і неживого. Цей підхід заснований австрійським філософом Рудольфом Штайнером», — говорить засновник компанії.

Виноробня використовує лише ті ягоди винограду, які підходять за показниками pH. Biologist мінімально використовує сірку та інші препарати для боротьби с оксидацією виноградного соку та вина. Ферментація виноградного соку теж проходить природним чином, у дубових бочках.

Для більшості вин проводять довгу мацерацію (6-10 днів) з додаванням підсушених гребенів. 95% вин не проходять фільтрацію.

«Тільки зрілий виноград і тільки ягоди без пошкодження. Це і є головний принцип нашої роботи – не реагувати на обставини, а брати ініціативу у свої руки», — розповіли винороби.

Ще однією особливістю є використання диких дріжджів, які містяться на шкірці фруктів та ягід. Спонтанне бродіння відбувається в таких винах як, Піно Нуар, Мерло, Одеський Чорний, Ркацителі, Шардоне, Аліготе.

Дикі дріжджі надають вину характер ґрунту, дають відчути яскраві властивості сорту, пояснюють в компанії.

© Микола Сирота, Kurkul.com, 2023 р.

Виконано за допомогою Disqus